5 keinoa miten parantaa esiintymis-pelkoa(ei-seksuaalinen)

On aika antaa maljapuhe, ja yht'äkkiä kätesi alkavat tärisemään ja hikoilemaan, vatsasi alkaa murista, ja mikä pahinta, sinua alkaa pyörryttää. Arvaa mitä! Kyseessä on esiintymispelko tai -ahdistus työssään! Se on normaalia, luonnollista, ja se on yksittäinen maailman yleisin pelko. Jopa ihmiset jotka tekevät työkseen yleisön edessä puhumista kärsivät siitä yhteen tai useampaan otteeseen uransa aikana. On olemassa useita kokeiltuja ja oikeita keinoja joilla esiintymispelkoa voi hallita, ja tehdä puheen pitämisestä, esityksestä tai hetken keskipisteenä olemisen vähemmän kammottavaa.

5 keinoa miten parantaa esiintymis-pelkoa(ei-seksuaalinen)

Valmistaudu!

Harvoin kukaan joutuu esitelmöimään yleisön edessä ilman varoitusaikaa. Harjoittele mitä vain mitä harjoitella kunnes olet täysin tyytyväinen esitelmöintiin, olipa se puhe-, musiikki- tai jokin muu esitys.

Ole itse oma fanisi!

Sano asioita kuten "minä pystyn tähän" tai " tiedän että olen valmis" sen sijaan että antaisit pelolle sijaa. Oma fanisi oleminen on suuri askel esiintymispelon voittamisessa.

Älä panikoi! Vahinkoja sattuu.

Jopa kokeneet ammattilaiset tekevät virheitä. Älä anna yhden virheen syödä hermojasi niin pahasti että eteenpäin kulkeminen tuntuu mahdottomalta. Muista että on todennäköistä ettei kukaan edes huomannut virhettäsi! Älä panikoi vaan unohda se ja jatka matkaa.

Muista hengittää!

Hengittäminen voi auttaa keskittymiskyvyn ja hermojen hallinnassa. Se voi myös estää nolon hetken eli lavalla pyörymisen. Rauhallisen hengityksen muistaminen auttaa merkitsevästi hermostuneisuuden hallinnassa.

Pidä hauskaa!

Tämä voi olla hauskaa jos annat sen olla. Se on vain ohitse kulkeva hetki joka on ohi pian. Sen sijaan että teet siitä suuren kauhistuttavan asian mielessäsi, koita mieltää se hetkeksi jona voit ilmaista itseäsi ja luoda uuden kokemuksen. Koita puhua jostain mikä ilahduttaa, tai esittää esitys jota rakastetaan. Se voi tehdä esityksestä hauskemman esiintyjälle ja tehdä esiintymisestä hänelle mukavempaa.

Esiintymisjännitys tapahtuu kaikille mutta pienellä suunnittelulla ja näiden joidenkin tai kaikkien neuvojen avulla siitä pääsee ohi helposti. Esitys on ohitse ennen kuin huomaatkaan!

Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uutisia ja hienoja tarjouksia suoraan postilaatikkoosi.

Kun tilaat uutiskirjeemme, hyväksyt tietosuojakäytäntömme ja tietojesi käytön. Lue tietosuojakäytäntö