5 vinkkiä sosiaalisen fobian hoitoon

Sosiaalisen fobian kanssa eläminen on jatkuvaa kamppailua niille, jotka kärsivät siitä. Heidän pelkonsa ei ole ainoastaan hermostuneisuutta, jota useimmat ihmiset tuntevat, vaan ylitsepääsemätöntä kauhua, joka kalvaa heitä. Tämän kauhun hoitoon on olemassa useita tapoja, joiden on todistettu toimivan jos ihminen haluaa antaa sille mahdollisuuden. Kukaan ei voi olla täysin varma, että jokin hoito toimii kaikille, mutta yksi tai useampi seuraavista ideoista voi olla hyödyllinen.

5 vinkkiä sosiaalisen fobian hoitoon

Todellisen pelon ymmärtäminen: On tärkeää ymmärtää piilevä pelko. Tämä ydinasia tulee olemaan eri jokaiselle henkilölle. Liittyykö se johonkin, joka tapahtui heille nuorempana vai onko se seurausta huonosta itseluottamuksesta tai huonosta minäkuvasta? Ensimmäinen askel pelon voittamiseen on ymmärtää sen perimmäinen syy. 

Mitä sinun sisäinen äänesi sanoo? Monilla ihmisillä sisäinen ääni kertoo, että he tulevat epäonnistumaan. Kun tiedostaa tämän sisäisen äänen ja muuttaa viestin positiiviseksi, se auttaa vähentämään ahdistusta suuresti. Sen sijaan, että kerrot itsellesi, että tulet epäonnistumaan, opi sanomaan, että minä pystyn tähän. Tämä sisäinen keskustelu on todella tärkeää. 

Ole realistinen: Älä oleta, että pystyt muuttamaan sosiaalisen fobian kyvyksi mennä pääpuhujaksi koulunvalmistujaisjuhlaan. Tämä ei ole oikea aika sukeltaa siihen syvään päähän. Kahlaa ensin katsoen, miten pelko ilmenee ja etene aluksi pienin askelin. Roomaa ei rakennettu päivässä ja tätä fobiaa ei voi voittaa hetkessä myöskään. 

Muista hengittää: Hengitä hitaasti ja syvään kun kohtaat pelon. Tämä auttaa ylläpitämään rauhallisuutta tai vähintään auttaa välttämään paniikin pelon seurauksena. 

Älä ole yksin: Ota luotettava ystävä tai perheen jäsen mukaan, kun tiedät, että joudut ahdistavaan tilanteeseen. Sinun ei siten tarvitse kohdata pelkoa yksin. Tukeudu niihin, jotka tarjoavat sinulle rakkautta ja tukea ja salli heidän auttaa.

Sosiaalisen fobian hoitoon on vain muutamia vinkkejä. Kaikki niistä eivät toimi kaikille, mutta yksi tai kaksi niistä saattaa olla hyödyllinen oikeaan tilanteeseen.

Onnea

Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uutisia ja hienoja tarjouksia suoraan postilaatikkoosi.

Kun tilaat uutiskirjeemme, hyväksyt tietosuojakäytäntömme ja tietojesi käytön. Lue tietosuojakäytäntö