Apua mustasukkaisuus

Ihmissuhteet eivät ikinä ole helppoja ja parhaimmatkin vaativat paljon työtä. Mutta yksi asia on ylivoimainen muiden rinnalla rikkomaan suhteen: mustasukkaisuus. Se voi vaikuttaa jokaiseen ajoittain mutta jos se alkaa hallitsemaan mieltä ja päätöksiä, se voi syödä suhteen onnellisuutta ja luottamusta mikä tekee kaveri- tai rakkaussuhteesta menestyvän. Kateuteen on hyvä hankkia apua ennen kuin se pääsee vahingoittamaan suhdetta.

Apua mustasukkaisuus

Miten kateuden yli pääsee? Kuten monet asiat, se on helpommin sanottu kuin tehty. Kuin pelko, ahdistus tai negatiivisuus, mustasukkaisuudesta voi helposti muodostua ajatusmalli johon lankeaa ja jota on vaikea pysäyttää. Pelon juuren selvittäminen, joka ravitsee näitä tunteita on tärkeää kateuden voittamisessa mutta henkilön itse voi olla vaikeaa tehdä se omin avuin.

Monet ihmiset pitävät muille ihmisille puhumista peloistaan suurena apuna niiden mittasuhteen näkemisessä. Ystävän, rakastajan, perheenjäsenen tai ammatti-teraupeutin ulkoinen mielipide voi olla omiaan hoitamaan huolen tunteitasi.

Muista, että kateus on tunne niin kuin mikä tahansa tunne, ja kun tunnet sitä, valitset itse miten reagoit. Kateuden tunne ei ole sama kun kateellinen teko (murjotus, puhumattomuus, pihtaaminen) ja näistä teoista pidättäytyminen on erinomainen ensi-askel kateuden noidankehien rikkomisessa.

Kateuden tunteet eivät välttämättä kerro todellisuudesta. Tämä tunne voi saada meidät näkemään vain negatiiviset mahdollisuudet oikeiden sijasta. Vain koska sinun mielestäsi kumppanisi muiden ihmisten katseleminen kertoo ettei kumppanisi pidä sinua enää hyvännäköisenä, hengähdä syvään ja mieti mahdollisuutta, että hän katselee ihmisiä koska he ovat mielenkiintoisia.

Kateuden ylitsepääsemiseen ei ole oikoteitä. Monelle näiden negatiivisten tunteiden ja ajatusten voittaminen voi olla omin avuin liian vaikeaa, ja avun pyytämättömyydelle ei ole ikinä hyvää syytä. Luotettu ystävä tai avun ammattilainen voi olla apu negatiivisen noidankehän katkaisuun.

Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uutisia ja hienoja tarjouksia suoraan postilaatikkoosi.

Kun tilaat uutiskirjeemme, hyväksyt tietosuojakäytäntömme ja tietojesi käytön. Lue tietosuojakäytäntö