Eroon mustasukkaisuus

Mustasukkaisuus on yleinen ja täysin luonnollinen tunne jota jokainen tuntee joskus. Itsessään, ja koettuna vain joskus silloin tällöin se ei ole haitallinen. Valitettavasti kateus ilmaantuu usein kutsumattomana ja jää ilman aikomustakaan lähteä. Kun se saa otteen, se voi olla erittäin vaikea ja kiusaava tunne hallita. Kateuden tunteista pääseminen ei ole helppoa mutta sen voi oppia ajan kanssa.

Eroon mustasukkaisuus

Ensimmäinen askel voi olla vaikein: sinun tarvitsee selvittää miksi olet kateellinen. Se ei ikinä ole niin yksinkertaista kuin “hän katselee muita naisia” tai “hän tekstaa ihmisille jatkuvasti”. Joten miksi tällainen käyttäytyminen herättää sinussa kateellisuutta? On tärkeää muistaa että kateus on eräänlainen pelon tunne, ja kuten pelko, sitä voi oppia hallitsemaan erilaisilla hallintakeinoilla.

Jos pelkäät hänen jättävän sinut toisen naisen vuoksi - miksi? Jos pelkäät hänen tekstaavan jollekin joka on mielenkiintoisempi kuin sinä - miksi tämä pelottaa sinua? Onko sinua petetty aikaisemmin? Oletko itse pettänyt? Oletko epävarma itsestäsi tai työstäsi? Oletko luontaisesti pessimistinen tilanteestasi ja ihmisistä elämässäsi? Päästäksesi kateudesta, sinun pitää ensin oppia mistä olet oikeasti huolissasi tai mitä pelkäät.

Näiden pelkojen suhteuttaminen ei ole ikinä helppoa ja ne voivat vaikuttaa ylitsepääsemättömiltä kun on aika kohdata ne. Puhu ystävillesi, perheellesi ja kumppanillesi huolistasi saadaksesi toisen näkökulman tilanteeseesi, ja huomataksesi missä kohtaa oma näkökulmasi eroaa muiden näkökulmista. Ulkoisen näkökulman saaminen voi auttaa usein hallitsemaan kateuden tunteita.

Pelkojesi kohtaaminen voi auttaa. Jos naisesi illat ulkona ilman sinua saavat sinut huolestumaan tai jos miehesi kaveri-naiset saavat sinut epäröimään hänen päästämistään ulos, on ehkä aika voittaa nämä pelot. Käy ulkona kumppanisi kavereiden kanssa, erityisesti sinua samaa sukupuolta olevien kanssa, ja seuraa millainen tavallinen ilta ulkona vaikuttaa. Älä anna mielikuvituksesi juosta vapaana nyt kun olet tavannut hänen ystävänsä.

Kateuden kohtaaminen ei ole ikinä helppoa mutta sen kohtaaminen kasvotusten on parempi kuin antaa sen pitää majaa ja aiheuttaa hankaluuksia ajan kanssa.

Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uutisia ja hienoja tarjouksia suoraan postilaatikkoosi.

Kun tilaat uutiskirjeemme, hyväksyt tietosuojakäytäntömme ja tietojesi käytön. Lue tietosuojakäytäntö