Mikä on tinnitus?

Tinnitus on se, mitä saatat ihmisten kuulla viittaavan "soimisena korvissa". Vaikka kaikki tinnituksesta kärsivät eivät koe soimista korvissa, he kuulevat äänen päässään, joka ei tule ulkopuolisista lähteistä. Monesti mitä kuulet on korkea tai matala-äänistä soimista, mutta saatat myös kuulla huuhtelemisen ääntä, pörisevää ääntä ja raapivaa ääntä muiden joukossa. On olemassa lukuisia syitä tinnitukselle ilman parannusta, mutta on asioita joita voit tehdä tinnituksen estämiseksi.

Mikä on tinnitus?

Useimmille jotka kärsivät tinnituksesta ikä on syyllinen. Yli 65- vuotiailla on korkeampi riski saada tinnitus iän tuomien kuulo-ongelmien myötä. Toinen syy vanhemmilla ihmisillä saada tinnitus on korkea verenpaine, joka voi aiheuttaa soimista korvissa, mutta toisaalta myös monet alle 65- vuotiaat kärsivät korkeasta verenpaineesta. Vaikka vanhenemiselle ei voi tehdä paljoa, voit pitää huolen että liikut säännöllisesti, jotta veri kiertää jatkuvasti kehossasi, pitäen verenkiertosi terveenä. Koska kolesterolin aiheuttamat tukkeutuneet valtimot aiheuttavat myöskin tinnitusta, sydämestä ja verenkierrosta huolenpito voi auttaa estämään tinnitusta ikään liittyvien sairauksien takia.

Nuoremmille tinnituksesta kärsiville voi korvavahan kerääntyminen olla syy. Korvavaha voi kerääntyä korvakäytäväsi ympärille, aiheuttaen korvien soimista tai havinaa. Oikea-oppinen hygienia voi estää tällaista tinnitusta; mutta, muista että topsipuikkojen käyttäminen korvien puhdistukseen voi aiheuttaa vaurioita tärykalvolle, johtaen tinnitukseen. Sinun ei pitäisi koskaan  tunkea esineitä syvälle korvakanavaasi. Silloin olet alttiina riskille, että vahingoitat tärykalvoasi, joka voi olla pysyvää ja aiheuttaa kuulon menetystä. On parasta käyttää vettä ja saippuaa. Voit käyttää topsipuikkoja puhdistaaksesi korvasi sisäosat, mutta älä koskaan tunge sitä korvaasi syvemmälle.

Vaikka tinnitus ei olekaan tappava tauti, se voi olla myös oire jollekin pahemmalle ongelmalle. Korvan tai aivojen sisällä olevat syövät voivat aiheuttaa tinnitusta. Sen takia on tärkeää puhua lääkärillesi kokemuksestasi tinnituksen kanssa ja tinnituksen oireista. Se on todennäköisesti jotain yksinkertaista, kuten korvavahan kertymä tai lääkkeet joita otat, kuten antibiootit tai diureetit, jotka voivat myös aiheuttaa tinnitusta. Mutta ihan vain varmuuden vuoksi, lääkärisi voi tilata MRI-kuvauksen, jotta voi yliviivata syövät.

Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uutisia ja hienoja tarjouksia suoraan postilaatikkoosi.

Kun tilaat uutiskirjeemme, hyväksyt tietosuojakäytäntömme ja tietojesi käytön. Lue tietosuojakäytäntö