Mitä kateus on

Kateus on piirre, joka vaikuttaa kaikkiin riippumatta siitä, mitä he suostuvat myöntämään. Vaikka joillain ihmisillä mustasukkaisuuden oireet ovat heikompia kuin toisilla, useimmat ihmiset pitävät mustasukkaisuuden tunnetta muistutuksena siitä, että elämässä on olemassa parempia asioita, mutta elämässä on myös menettämisen arvoisia asioita. Kateudesta tulee ongelma kun se vaikuttaa elämään kuten ihmissuhteisiin, ystävyyssuhteisiin sekä kykyyn työskennellä tietyllä osa-alueella.

Mitä kateus on

Tyypillisesti kateutta pidetään positiivisena ominaisuutena, koska se saa meidät pyrkimään kohti parempia olosuhteita. Ihmiset eivät ainoastaan ymmärrä, että asiat voivat oikeasti muuttua. Ihmiset ymmärtävät myös, että asiat ovat saavutettavissa, koska ne ovat osa toisten ihmisten elämää. 

Kateudesta pitää olla huolissaan jos se vaikuttaa negatiivisesti ihmisen elämään. On tapauksia, joissa kateudesta on tullut huumetta, joka vahvistaa negatiivisia ajatuksia, negatiivista käytöstä sekä huonoja valintoja. Ihmiset alkavat toimia lyhytaikaisten halujensa perusteella ja he unohtavat elämänsä ensisijaiset tavoitteet. Vaikka tämä asia voi varmasti aiheuttaa ihmisille useita ongelmia, sen ei tarvitse olla elämän menestyksen avaintekijä. 

Yksi tapa, jolla ihmiset ovat oppineet selviämään kateuden kanssa, etenkin ihmissuhteissa, on olla avoin ja rehellinen ajatuksistaan ja tunteistaan toisille. Kyky olla onnellinen toisen puolesta riippumatta heidän menestyksestään on kyky, jota monien ihmisten tulee harjoitella vuosia. Vaikka joillekin se ei ole helppo tehtävä, se voi tarkoittaa eroa täydellisen onnellisuuden tunteen ja säännöllisen epäpätevyyden ja kaipuun tunteiden välillä.  

Vaikka kateus on taatusti jotain, joka pitäisi otsikoida ongelmaksi, se ei tarkoita, että tämä ongelma pilaa toisten unelmat ja toiveet. Kateuden kontrolloiminen on kriittinen näkökohta kypsymisessä ja oppimisessa elämään maailmassa, jossa menestystä on runsaasti ja monet ihmiset ovat jo saavuttaneet tavoitteensa.

Pidä mielessä, että vaikka kateus voi olla ongelma, se on luonnollinen osa ihmisen psyykettä.

Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uutisia ja hienoja tarjouksia suoraan postilaatikkoosi.

Kun tilaat uutiskirjeemme, hyväksyt tietosuojakäytäntömme ja tietojesi käytön. Lue tietosuojakäytäntö