Mitä masennus on?

Mitä masennus on?

Mitä masennus on?

Onko koskaan tuntunut siltä, että maailma luhistuu ympäriltäsi aina kun liikut etkä voi tehdä mitään lievittääksesi näitä tunteita? Jos tunsit tällä tavalla ja kesti useita päiviä, kärsit todennäköisesti lievästä masennuksesta. Masennukseen liittyy monia väärinkäsityksiä, jotka saavat monet ihmiset uskomaan, että masennuksen oireet ovat yksinkertaisesti levottomuuden tunteita, jotka menevät varmasti nopeasti ohi. Valitettavasti asia ei ole näin monilla ihmisillä. Lisäksi jos masennusta ei hoideta kunnolla, se voi muuttua vakavaksi masennukseksi, joka voi olla heikentävää ja kuolettavaa, luonnostaan. 

Masennukseen liittyy monia oireita, jotka voi tunnistaa seuraavasta listasta. Oireita voivat olla väsymys, voimattomuus, keskittymiskyvyn puute pidemmän aikaa, vähenevä tai rajoitettu kiinnostus toiminnoista, jotka joskus kiinnostivat todella paljon masentunutta, painonnousu tai vakava laihtuminen sekä jatkuvat ajatukset itsemurhasta tai itsensä vahingoittamisesta. Nämä kaikki oireet eivät välttämättä liity masennukseen, mutta ne ovat ilmeisimpiä oireita, jotka ilmenevät ihmisillä. Jos nämä oireet ilmenevät säännöllisesti ja jatkuvasti, riippumatta kellonajasta tai viikonpäivästä, silloin masennus on asianmukainen diagnoosi. 

On tärkeää muistaa, että jos jollain rakkaallasi on masennuksen merkkejä tai hänellä on diagnosoitu masennus, sitä ei kuulu huomioida vain hieman. Kaikki oletukset liittyen itsensä vahingoittamiseen ja itsemurhaan pitäisi ottaa vakavasti varmistaen, että ihminen ei pääse toteuttamaan ajatuksiaan ja tunteitaan. On olemassa useita kriisipuhelimia ja mielenterveyden ammattilaisia, jotka on koulutettu auttamaan ihmisiä hallitsemaan masennuksen tunteita. Lisäksi on monia suosittuja lääkkeitä, jotka voivat auttaa ihmistä oppimaan elämään ja työskentelemään depressiivisten tunteiden ja ajatusten kanssa. 

On tärkeää pitää aina mielessä, että masennusta ei voi hoitaa ainoastaan joissain tapauksissa vaan sitä voi hoitaa useimmissa ellei kaikissa tapauksissa. 

Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uutisia ja hienoja tarjouksia suoraan postilaatikkoosi.

Kun tilaat uutiskirjeemme, hyväksyt tietosuojakäytäntömme ja tietojesi käytön. Lue tietosuojakäytäntö