Mitä on itseluottamus?

Itseluottamus on uskoa itseesi ja kykyihisi, joita omistat. Monet uskovat, että tarvitset itseluottamusta menestyäksesi maailmalla. Jos sinulla on vain vähän tai ei yhtään itseluottamusta, saatat huomata olevasi tyytymätön tilanteeseen, johon elämä on sinua viemässä.

Mitä on itseluottamus?

Itseluottamus on hyvin tärkeä tunne. Se auttaa sinua hurmaamaan ihmisiä, joita sinun tulee hurmata pärjätäksesi elämässäsi. Jos sinulla on vähän itseluottamusta, houkuttelet ystäviä ja läheisiä, jotka haluavat vain ottaa eikä koskaan antaa mitään takaisin. Autat aina heitä, mutta he eivät koskaan auta sinua. Houkuttelet myös läheisiä, jotka ovat ihmissuhteessa ainoastaan siksi, että he haluavat tai tarvitsevat jotain sinulta. Saatat lainata heille rahaa tai ostaa heille pieniä lahjoja, mutta huomaa, että he haluavat vain asioita itselleen eivätkä he välitä sinun haluista tai tarpeista. Tarvitset luottamusta kävelläksesi pois ja löytääksesi jonkun, joka on oikea sinulle. 

Ihminen, jolla on tarpeeksi itseluottamusta, houkuttelee ystäviä ja läheisiä, jotka ottavat vastaan sen, mitä sinulla on tarjota, mutta he haluavat myös antaa jotain sinullekin. Tämä on terve ihmissuhde ja elämäsi on onnellisempaa. 

Itseluottamus on tärkeää saadaksesi unelmiesi työpaikan. Voit mennä vuosiksi korkeakouluun ja hankkia tutkintoja, mutta et saa unelmiesi työtä jos sinulla ei ole tarpeeksi itseluottamusta. Sinun pitää mennä työhaastatteluun valmiina vastaamaan heidän kysymyksiinsä luottamuksella näyttääksesi mahdolliselle työnantajalle, että tiedät mistä puhut ja että olet hyvä siinä, mitä teet. 

Liian vähän itseluottamusta voi olla negatiivinen asia ja niin myös liiallinen itseluottamuskin. Ihmisillä, jotka ovat liian varmoja itsestään, on hyvin vähän ystäviä ja ystävät, jotka heillä on, ruokkivat heidän luottamustaan. Tämä tekee kaikista ihmissuhteista merkityksettömiä, tehden elämästäsi onnettoman. 

Jos sinulla on liikaa itseluottamusta, saatat vaikuttaa itsekkäältä. Monet eivät halua ystäviä tai ympärilleen ihmisiä, jotka ovat itsekkäitä. Tällainen asenne voi maksaa sinulle ihmissuhteet, ystävät ja jopa työllistymismahdollisuudet. 

Elääksesi hyvän ja onnellisen elämän, pitää sinun löytää onni itseluottamuksen keskitieltä. 

Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uutisia ja hienoja tarjouksia suoraan postilaatikkoosi.

Kun tilaat uutiskirjeemme, hyväksyt tietosuojakäytäntömme ja tietojesi käytön. Lue tietosuojakäytäntö