Miten olla vähemmän ujo

Saatat ilahtua kun kuulet, että ujous on todella yleistä kaikkien ikäluokkien ja rotujen keskuudessa. Se on persoonallinen piirre, jonka kanssa jotkut ovat syntyneet ja joillekin se kehittyy ajan kuluessa. Elämässäsi on saattanut olla tietty tilanne, joka on saattanut tehdä sinusta ujon tai ehkä olet aina tuntenut itsesi vaivaantuneeksi muiden ihmisten tai tietyn ikäisten kanssa.

Miten olla vähemmän ujo

Hyvä uutinen on, että voit voittaa ujoutesi jos haluat nähdä sen eteen vaivaa. Ei ole mitään syytä, miksi sinun pitäisi olla koko elämäsi ajan ujo, koska voit myös voittaa sen. Ujouden hoitaminen alkaa siitä, että ymmärrät, miksi sinun pitäisi muuttua. Ehkä sen takia, että haluat pakottaa itsesi olemaan sosiaalisempi tai ehkä todella haluat ylennyksen töissä, mutta ujoutesi estää sinua! Syystä riippumatta on hyvä tunnistaa, että sinulla on ongelma ja että haluat voittaa ujoutesi! 

Jos olet huolissasi siitä, että et selviä siitä yksin, hanki apua joltain, joka huolehtii sinusta ja luottaa sinuun. Se voi olla hyvä ystävä tai sukulainen tai jopa työkaveri. Ota heidät mukaan tilanteeseen ja kerro heille, että tarvitset apua. He voivat olla apuna yksinkertaisesti vain esittelemällä sinut muille juhlassa tai työtapahtumassa. He voivat olla tukenasi ja auttaa sinua tilanteessa ja tavallaan pitää kiinni kädestäsi jos niin haluat. 

Yksi asia, joka sinun tulee huomioida, on, että niiden, jotka eivät ole kiinnostuneita auttamaan sinua, ei pitäisi olla osa jokapäiväistä elämääsi. Jos joku ei halua auttaa sinua voittamaan ujouttasi, he eivät ole hyväksi sinulle. Ota etäisyyttä heihin ja päätä, että jatkat ujouden hoitamista ilman heitä. 

Jos haluat aina lopettaa keskustelun, koska olet liian ujo, ehkä yksi askel on saada keskustelut kestämään hieman pidempään joka päivä. Aluksi voi olla hidasta lisätä muutamia sekunteja keskusteluun ja sitten saada se kestämään minuuttien ajan. Jos tyypillisesti tervehdit jotain, ehkä tänään voisit myös kysyä, miten hän voi. Tämä voi vaikuttaa pieneltä askeleelta, mutta pienten askelten avulla pääset eroon ujoudestasi. 

Jos tilanne on ylitsepääsemätön, voit hakea apua ammattilaiselta kuten terapeutilta. He ovat erikoistuneet tällaisiin tilanteisiin ja he voivat opastaa sinut oikealle tielle päästäksesi eroon ujoudesta ja saadaksesi uusia ystäviä. 

Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uutisia ja hienoja tarjouksia suoraan postilaatikkoosi.

Kun tilaat uutiskirjeemme, hyväksyt tietosuojakäytäntömme ja tietojesi käytön. Lue tietosuojakäytäntö