Opas ADHD:n hoitoon

ADHD on käyttäytymisen häiriö, jota ilmenee 8-10 prosentilla kouluikäisistä lapsista. Jos lapsellasi on diagnosoitu ADHD, saatat olla hämmentynyt ja epävarma siitä, miten ADHD:ta hoidetaan. Jos lapsellasi on diagnosoitu ADHD, voit olla varma, että sitä on helppo kontrolloida ja hallita jos sitä hoitaa oikein. Seuraavassa on ADHD:n hoito-opas, joka auttaa sinua ymmärtämään, että sinä ja lapsesi voitte selvitä diagnoosista. Ensimmäinen ja tärkeä askel ADHD:n hoidossa on ymmärtää, mitä lapsesi kokee.

Opas ADHD:n hoitoon

Tutki häiriötä niin paljon kuin pystyt ja selvitä kaikki mahdollinen tieto. Kun olet tehnyt tämän, sinun pitää varmistaa, että valitset parhaat hoitomuodot lapsellesi. On olemassa monia erilaisia hoitovaihtoehtoja. Niitä ovat lääkitys, käyttäytymisterapia sekä vaihtoehtoiset hoidot kuten multivitamiinit sekä ruokavalion muutokset. On sinusta kiinni päättää, mikä sopii parhaiten lapsellesi. Kun olet noudattanut näitä vaiheita, olet oikealla tiellä, mutta on edelleen paljon, mitä voit tehdä, auttaaksesi lastasi pärjäämään paremmin häiriön kanssa. 

Seuraava askel on hakea apua ammattilaisilta, ei ainoastaan lapsellesi, vaan myös sinulle. Lapsesi pitäisi saada käyttäytymisterapiaa. Tämä opettaa lapsellesi taitoja, joita hän tarvitsee selvitäkseen ADHD:n kanssa päivittäin. Et ole ehkä harkinnut avun hankkimista myös itsellesi, mutta se voi olla hyödyllistä. Vanhempien koulutuksessa opit, miten selvitä ainutlaatuisista haasteista, joita voit kohdata ADHD-lapsen vanhempana.

Se on myös hyvä paikka kysyä mahdollisia kysymyksiä ja oppia niin paljon ADHD:sta kuin mahdollista. Voit myös tutustua muihin, jotka ovat samassa tilanteessa kuin sinä ja voit selvittää, mitkä hoitomuodot sopivat parhaiten lapsellesi. Sinun tulee myös varmistaa, että kannustat lastasi.

Puhu lapsesi opettajan kanssa tarpeista, joita lapsellasi on luokkahuoneessa ja varmista, että nämä tarpeet toteutetaan.

Ole yhteydessä opettajaan säännöllisesti lapsesi kehityksestä. 

Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uutisia ja hienoja tarjouksia suoraan postilaatikkoosi.

Kun tilaat uutiskirjeemme, hyväksyt tietosuojakäytäntömme ja tietojesi käytön. Lue tietosuojakäytäntö