Opi hankkimaan lisää itseluottamusta

Itseluottamus voi tarkoittaa esimerkiksi itsenäisesti elämistä, elämässä menestymistä ja kyvyttömyyttä selviytyä erilaisista tehtävistä, koska olet jatkuvasti jumissa jossain tehtävässä, jota et kykene tekemään. Korkea itseluottamus ei ainoastaan auta työskentelemään tietyllä osa-alueella, mutta se myös auttaa ylläpitämään useita positiivisia ystävyyssuhteita. On olemassa useita yksinkertaisia tapoja kasvattaa itseluottamuksen tasoa. On tärkeää muistaa, että itseluottamus ei ole ihmelääke useisiin vaivoihin, jotka vaivaavat monien ihmisten kykyä tunnistaa itsetuntoa ja henkilökohtaiset arvot.

Opi hankkimaan lisää itseluottamusta

Hyvä tapa parantaa itseluottamusta on osallistua aktiviteetteihin, joissa tiedät olevasi hyvä. Kun todistat jatkuvasti itsellesi, että pystyt suoriutumaan hyvin useilla eri osa-alueilla, pystyt helposti rakentamaan itsetuntoasi. Uusien aktiviteettien kokeileminen on yksi avaintekijä tullaksesi tasapainoiseksi ihmiseksi, mutta osallistuminen aktiviteetteihin, joissa olet hyvä, rakentaa varmasti itseluottamusta. Pidä kuitenkin mielessä, että korkea itseluottamuksen taso voi tehdä sinusta ylimielisen, joten on tärkeää muistaa, että pärjäämällä hyvin jossain tietyssä aiheessa, ei tee sinusta parasta, eikä sinun tulisi käyttäytyä sillä tavalla. 

Toinen tapa rakentaa itseluottamusta on ymmärtää, että huonosti pärjääminen ei tee sinusta saamatonta ihmistä. Huonosti pärjääminen on yksinkertaisesti osa elämää ja kun opit, missä osa-alueissa olet hyvä ja missä aktiviteeteissa sinulla on ongelmia, on yksinkertaisesti parempi osallistua aktiviteetteihin, joissa olet hyvä ja joista olet kiinnostunut. Se ei tarkoita, että sinun ei kannata tai et voi oppia tekemään jotakin, vaan se tarkoittaa, että kykysi pääsevät oikeuksiinsa toisilla osa-alueilla. On tärkeää pystyä määrittelemään ero ongelmien ja kyvyttömyyden kanssa. 

Itseluottamusta voidaan hankkia tunnistamalla omat taitonsa ja ominaisuutensa. Tämä ei tarkoita, että huonosti pärjääminen on huono asia, vaan se tarkoittaa, että positiiviset kokemukset parantavat itsetuntoa ja itseluottamusta.

Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uutisia ja hienoja tarjouksia suoraan postilaatikkoosi.

Kun tilaat uutiskirjeemme, hyväksyt tietosuojakäytäntömme ja tietojesi käytön. Lue tietosuojakäytäntö