Opi parantamaan itse-arvon tunnetta

Monelle henkilölle on vaikeaa osoittaa luottamusta omiin kykyihinsä. Kyvyt kuulostavat kuin annetulta lahjalta, mutta monet ihmiset arvioivat itsensä huonommaksi, kuin mikä heidän oikea potentiaalinsa on. Itsearvostuksen saavuttaminen on joillekkin henkilöille vaikeampaa kuin toisille, mutta se ei tarkoita että se olisi mahdotonta, muttei myöskään että kyseessä on helppo prosessi. Itse arvostus on tila, joka tulee henkilölle hänen matkallaan jolloin hän vakuuttaa itselleen olevan tarpeellinen yhteisölle ja tälle maailmalle.

Opi parantamaan itse-arvon tunnetta

Itse arvostuksen rakentamisessa on tärkeää huomata ja oppia virheistään. Jos jatkat huonojen päätöksien tekemistä, joilla on huono vaikutus omaan itseesi, on epätodennäköistä että lisäät älykkyyden ja päätöksenteko-kyvyn itse-arvostukseesi. On vaikeaa rakentaa itsetuntoa jos henkilö uskoo että hän on täysin kykenemätön onnistumiseen. Älä tuhlaa aikaasi tehtäviin, joista tiedät ettet tule selviytymään voittajana, sillä jatkaisit altistumistasi epäonnistumiselle.

Toinen keino rakentaa omaa itsearvostusta on ottaa osaa aktiviteetteihin joita ei ole ennen kokeillut vielä. Tällä keinolla voit löytää uusia vahvuuksiasi joista et ollut ennen tietoinen. Tämä on erinomainen tapa parantaa itsetuntoa ja -arvostusta, sillä alat pikkuhiljaa huomaamaan että olet hyvin varustettu henkilö jolla on monia kykyjä joita tarjota yhteiskunnalle. Jos tunnet että olet epäonnistunut joissakin uusissa harrasteissa, siirry seuraavaan. Älä jää kierimään epäonnistumisessa, sillä se vain vahvistaa käsitystäsi hyödyttömyyden tunteestasi.

Kun itse arvostuksen saaminen voi olla hankala tehtävä, sillä on erittäin tärkeä tehtävä positiivisuuden huomaamisessa, joka tekee elämästäsi pitkän ja merkityksellisen. Itse arvostuksen puute ei tarkoita ettei henkilö ikinä ole kykeneväinen sitä rakentamaan. Yksilön arvon ja kykyjen löytäminen vaatii työtä.

Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uutisia ja hienoja tarjouksia suoraan postilaatikkoosi.

Kun tilaat uutiskirjeemme, hyväksyt tietosuojakäytäntömme ja tietojesi käytön. Lue tietosuojakäytäntö