Ujous? Anna meidän auttaa sinua pääsemään eroon ujoudesta

Ujous voi aiheuttaa mahdollista hämmennystä yksilön kyvyssä tehdä mitään merkityksellistä. Tämä johtuu siitä, että henkilö ei tunne itseään mukavaksi lähellä tilanteita ja ihmisiä, jotka ovat tuntemattomia. Se jättää monesti jälkiä perinnöllisyyteen sekä henkilökohtaisiin ominaisuuksiin ja kokemuksiin.

Ujous? Anna meidän auttaa sinua pääsemään eroon ujoudesta

Muita ujouden haittoja eri elämäntilanteissa ovat:

  • Se vaikuttaa kielteisesti valitsemaasi uraan ja koulutukseen. 
  • Ujo ihminen valitsee aiheen, joka vaatii vähemmän kommunikoimista töissä ja ulospäin suuntautuneempi kollega ylennetään helpommin. 
  • Treffeillä ujo on usein hermostunut ja se voi johtaa vääränlaisen kumppanin valitsemiseen. 

Ujous voi heikentää persoonaasi ja sinun tulisi hankkiutua eroon tästä arkuudesta.

Tässä on vinkkejä, joiden avulla voit päästä eroon siitä.

Keskity siihen, millaisia muut ihmiset ovat. Sosiaalisessa tilanteessa voit olla syventynyt itseesi ja sinulla ei ole aavistustakaan, mitä voisit sanoa. Voit oikeastaan sanoa jotain todella yksinkertaista. Kysy kysymyksiä ihmisille, joiden kanssa olet. Kaikki pitävät siitä, että heille annetaan mahdollisuus puhua itsestään ja he ottavat yhteyden sinuun. Mitä enemmän liikut, sitä enemmän totut puhumaan ihmisille. Tämä auttaa sinua myös siirtämään huomion pois itsestäsi. 

Ajattele ennen kuin toimit. Tämä yksinkertaisesti tarkoittaa, että voit valmistella aiheita, joista puhutte, etukäteen. Keskustelun pitäisi olla innostunutta tavalla, jolla voi kiinnittää huomiota aiheeseen. Sitten voit esittää itse valmistelevasi kysymyksen. Voit tutkia aiheita, joista olet kuullut muiden keskustelevan. Esimerkiksi jos kollegasi ovat puhuneet videopeleistä, voit myöhemmin mennä mukaan ja kertoa heille, että ne ovat mielenkiintoisia jos he mainitsivat niiden olevan mielenkiintoisia. 

Nosta leuka ylös ja hymyile. Ihmiset aloittavat keskustelun helposti ihmisten kanssa, jotka hymyilevät. Jos näytät vihaiselta etkä yritäkään katsoa heihin päin, kukaan ei halua keskustella kanssasi. Vaikutat hyvin sadistiselta henkilöltä. 

Auta myös muita ujoja. Sinun pitäisi oppia auttamaan ihmisiä tuntemaan itsensä mukavaksi. Se auttaa kehittämään rohkeuttasi. 

Harjoittele täydellisyyttä.

Harjoittele syvään hengittämistä ja kuvittele itsesi rentoutuneena puheliaassa tilanteessa.

Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uutisia ja hienoja tarjouksia suoraan postilaatikkoosi.

Kun tilaat uutiskirjeemme, hyväksyt tietosuojakäytäntömme ja tietojesi käytön. Lue tietosuojakäytäntö