Vinkkejä ADHD:n hoitoon

ADHD on käyttäytymisen häiriö, jota ilmenee 8-10 prosentilla kouluikäisistä lapsista. Se voi aiheuttaa välinpitämättömyyttä ja vaikeuksia käyttäytyä kunnolla luokkahuoneessa. Jos lapsellasi on ADHD, älä panikoi, koska ADHD:ta voi hallita jos sitä hoitaa oikein.

Vinkkejä ADHD:n hoitoon

Tässä on viisi parasta vinkkiä ADHD:n hoitoon. 

  • Ymmärrä, mitä lapsesi käy läpi – Yksi parhaista asioista ADHD:n diagnosoinnin jälkeen on ymmärtää, mitä he käyvät läpi. Tutki ADHD:ta ja selvitä kaikki mitä voit häiriöstä. Tietoisuus on ensimmäinen askel kohti lapsesi ADHD:n hallintaa. 
  • Tarkastele kaikkia vaihtoehtoja – Vaikka lääkitys on yksi ADHD:n hoitovaihtoehto, tarkastele kaikkia hoitovaihtoehtoja ennen kuin päätät aloittaa lapsellasi lääkityksen. Lääkityksen lisäksi on olemassa monia muitakin hoitovaihtoehtoja. Muita vaihtoehtoja, joita ADHD-lapsien vanhemmat ovat alkaneet puolustaa, ovat multivitamiinit, ruokavalion muutokset sekä visuaalinen koulutus. Se on vain sinusta kiinnni päättää, mitä reittiä aiot kokeilla lapsesi kanssa sekä mitkä hoitovaihtoehdot ovat parhaita lapsellesi. 
  • Hanki lapsellesi hoitoa, jota hän tarvitsee – Lapsesi tarvitsee apua ammattilaiselta oppiakseen taitoja, joita he tarvitsevat käsitelläkseen ADHD:ta. Tämä voi olla esimerkiksi käyttäytymisterapiaa tai tutorointia luokkahuoneen ulkopuolella. Tarkkaile lastasi ja päätä, millä alueilla hän tarvitsee lisää apua. 
  • Vanhempien koulutus – Yksi hyvä tapa auttaa sekä lastasi että itseäsi on osallistua vanhempien koulutuskursseille. ADHD-lapsen vanhempana oleminen on haastavaa. Vanhempien koulutuskurssilla sinulle opetetaan, miten näistä haasteista selvitään. Selviytymismekanismeista keskustellaan ja se on myös hyvä paikka tutustua muihin, jotka ovat samassa tilanteessa kuin sinä. Tämä on myös hyvä paikka oppia lisää ADHD:sta. 
  • Kannusta lastasi – Viimeinen ja tärkein vinkki ADHD:n hoitoon on kannustaa lastasi. Lapsesi kohtaa monia vaikeuksia luokkahuoneessa, joita muilla lapsilla ei ole. On kuitenkin olemassa tapoja, joilla heidän oppimiskokemusta voidaan parantaa. Esimerkkejä ovat häiriötekijöiden poistaminen luokkahuoneesta, positiivisten kannustusten antaminen sekä hyvien opiskelutapojen opettaminen. Lapsesi opettaja ei ehkä tiedä, mikä ADHD on eikä tiedä, miten sitä hoidetaan. Sinun tehtäväsi on tiedottaa heitä ja kertoa heille tarkkaan, mitä pitää tehdä, varmistaaksesi, että lapsesi saa parhaan mahdollisen oppimiskokemuksen. 

Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uutisia ja hienoja tarjouksia suoraan postilaatikkoosi.

Kun tilaat uutiskirjeemme, hyväksyt tietosuojakäytäntömme ja tietojesi käytön. Lue tietosuojakäytäntö