Voit rakentaa itsellesi paremman itsetunnon

Terve itsetuntoa on elintärkeää ihmisen henkilökohtaisessa ja työelämän menestyksessä sekä sosiaalisessa onnellisuudessa. Ihmiset, jotka ovat sitä mieltä, että he todennäköisemmin esittelevät itsensä muille kuin joku muu, ovat sympaattisia. He uskovat enemmän kykyihinsä, pelkäävät vähemmän henkilökohtaisia ja ammatillisia riskejä sekä selviytyvät paremmin elämän epäonnistumisista.

Voit rakentaa itsellesi paremman itsetunnon

Itseluottamusta voidaan vahvistaa, mutta se vaatii vaivaa.

Tavoitteiden pitäminen realistisena auttaa itseluottamuksen kanssa. Epärealistiset tavoitteet ovat mahdottomia saavuttaa kun realistiset tavoitteet johtavat menestymiseen. Jokainen peräkkäinen menestys auttaa luomaan tätä itseluottamuksen orastavaa tunnetta. He oikeastaan oppivat uskomaan omiin kykyihinsä epäonnistumisen odottamisen sijaan. Tämä usko omiin kykyihin on avainasemassa terveeseen itsetuntoon.

Vältä olemasta liian kriittinen itsellesi. Epäonnistumisia tapahtuu jokaiselle. Virheiden näkeminen mahdollisuutena oppia uutta sen sijaan, että uskoo kamaliin ja ennustettaviin tuloksiin, on tärkeää terveelle itsetunnolle. Itsetunnolle on yhtä tärkeää olla olematta liian kriittinen omaan ulkonäköönsä ja ominaisuuksiinsa. Kun oppii, että kaikilla on ominaisuuksia, joista he eivät pidä, mutta samalla näkee kuitenkin ihastuttavat ominaisuudet, on jo askeleen lähempänä tervettä itsetuntoa ja itseluottamusta. 

Sekä itseluottamusta että itsetuntoa auttaa se, että muutetaan niitä asioita itsessä, joista ei pidetä jos niitä on realistista muuttaa. Jos joku ei ole tyytyväinen koulutukseensa, voi käydä kursseja sen parantamiseksi. Jos jostain tuntuu, ettei hänellä ole riittäviä taitoja, niitä voi parantaa. Jos joku ajattelee olevansa liian lihava tai laiha, voi etsiä lääketieteellistä apua ammattilaiselta ja muuttaa terveyttään realistisella tavalla. On tärkeää ymmärtää, että kaikkia asioita, kuten pituutta, ei voi muuttaa, mutta joitain asioita voi muuttaa. 

Itsetuntoa voi parantaa ajan myötä, mutta siihen tarvitaan vaivaa. Näiden yksinkertaisten vaiheiden läpikäyminen voi saada ihmisen oikeille raiteille. Jokainen kärsii hetkistä, jolloin ei ole itseluottamusta ja kaikkien pitää uudelleen rakentaa itseluottamustaan. Ymmärrä, että tämä on luonnollinen osa elämää ja hyväksy, että se on vain yksi haaste lisää.

Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uutisia ja hienoja tarjouksia suoraan postilaatikkoosi.

Kun tilaat uutiskirjeemme, hyväksyt tietosuojakäytäntömme ja tietojesi käytön. Lue tietosuojakäytäntö